Cavall mort a la cavalcada de reis Terrassa 2018

By 06/01/2018 febrero 27th, 2019 accidents
El cavall de la comitiva del Rei Melcior s’ha desplomat al mig de la via i no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida

Els fets han passat cap a les 18.10 hores, just començar el recorregut, sortint de l’Escola Pia i iniciant el recorregut pel carrer Col·legi, cap a la Plaça del Doctor Cadevall i carrer Major.

Membres de l’organització del Centre Cultural El Social, organitzadors de la cavalcada, han demanat l’assistència d’un veterinari, a l’igual que els serveis d’emergències i Policia Municipal de Terrassa, sense èxit, en arribar ràpidament, han confirmat la mort del cavall. ‘No s’ha pogut fer res’.

La puntualitat rigorosa de l’organització any rere any a totes les cavalcades, ha provocat un nerviosisme palpable a l’ambient de tots els organitzadors, i serveis de seguretat, ja que l’organització de la comitiva sempre ha estat puntual i rigorosa, també amb la cura dels cavalls participants des de fa dècades.

Han valorat fer un canvi de recorregut, però al final els agents de la Policia Municipal amb ajuda dels organitzadors, han retirat el cavall a la vorera, l’han tapat amb mantes cedides per la Creu Roja, i han precintat la zona, perquè la resta de la cavalcada pogués continuar el recorregut.

L’Ajuntament de Terrassa ha comunicat ràpidament, que estudiaran les causes d’aquest accident i han subratllat que ‘la normativa i protocol establert per aquest tipus d’esdeveniments, es compleix rigorosament des de fa anys’.

En aquest sentit, el consistori ha detallat que el Centre Cultural El Social, l’entitat organitzadora de la cavalcada amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, des dels seus inicis a l’organització d’aquest esdeveniment, ha tingut una especial cura, amb el tracte dels animals.

L’incident en ser a la sortida, ha provocat el retard d’uns 30 minuts de tota la comitiva, i els comentaris a les xarxes socials, no s’han deixat esperar. Col.lectius contraris a la utilització d’animals en esdeveniments d’aquest tipus, qüestionen la decisió des de fa anys. De ben segur aquesta podria ser la darrera cavalcada amb animals a Terrassa.

Noticia publicada a La Nació el 21 de febrer del 2016