Un cavall envesteix dos germans solsonins a la festa de Sant Antoni

By 22/01/2011 enero 14th, 2023 accidents
Els petits, de 7 i 8 anys, romanien ahir a la nit ingressats en observació en dos centres hospitalaris

La festa de Sant Antoni Abat de Solsona va viure ahir un episodi inesperat quan, cap a 2/4 de 2 del migdia, un dels cavalls que participaven a la festa va sortir malament d’un revolt i va envestir dos germans de 7 i 8 anys de Solsona que assistien a l’espectacle. I.C.F., de 7 anys, i C.C.F, de 8 anys, van ser primerament atesos al mateix lloc dels fets, posteriorment al Centre Sanitari del Solsonès i traslladats a dos centres hospitalaris. Ahir, a l’hora de tancar aquesta edició, els dos nens continuaven ingressats en observació a l’espera de la seva evolució.

Segons ha explicat Joan Esteve, membre de l’organització de la festa (cordonista), durant les curses al camp del Serra un dels cavalls es va precipitar sobre el públic i va fer caure els dos nens. Els petits van rebre un cop al cap, tot i que no van perdre el coneixement. La festa es va aturar i l’ambulància, que era molt a prop, va acudir a auxiliar els dos germans. Els nens van ser traslladats al Centre Sanitari del Solsonès i, tot seguit, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, en el cas de la nena, i a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, en el cas del nen. Segons va poder saber aquest diari, el nen tenia petites fractures al cap i la nena contusions cranials que, inicialment, no havien de revestir gravetat. Malgrat tot, els nens continuaven en observació.

Els Tres Tombs es van reprendre mitja hora després de l’accident i van acabar amb normalitat. Joan Esteve assegurava ahir a aquest diari que «les mesures de seguretat sempre han funcionat bé. No ens havia passat mai una cosa així».

Noticia publicada a Regió7 el 23 de gener del 2011