Les ferides produïdes per un cavall desbocat, únic punt negatiu d’una exitosa Candelera de Perafita

By 08/02/2010 enero 14th, 2023 accidents
Hi va haver una caiguda múltiple i tres o quatre persones ferides de diversa consideració

Perafita va viure aquest cap de setmana una Festa de la Candelera de cara i creu. La cara va ser el bon ambient que es va viure diumenge durant la passada d’animals, en què la població es va omplir de visitants. La creu va ser l’accident que va tenir lloc dissabte, en el decurs de la quarta edició de la ruta amb cavall pel Lluçanès.
Segons l’alcalde, Ramon Casals, l’accident va ser produït per un carruatge que es va unir a la passejada. “En una baixada l’animal es va desbocar i va fer esverar els altres”, va explicar a EL 9 NOU l’alcalde, que va afegir que hi va haver “una caiguda múltiple”. Com a conseqüència, hi va haver “tres o quatre persones ferides de diversa consideració”, la vida de les quals no corre perill. A part, diversos cavalls es van fer escàpols i també hi va haver animals lesionats. L’accident va tenir lloc al principi de la ruta, cap al segon quilòmetre. La passejada, que tenia com a destí el pont romànic de Sant Martí d’Albars, comptava amb la presència d’uns 25 o 30 cavalls. “Sap molt greu que hagi passat”, afirmava l’alcalde.
Malgrat el mal regust que va deixar l’accident, Casals feia una valoració positiva de la passada d’animals de diumenge, dia central de la Candelera. “Per les dimensions de Perafita i tenint en compte que coincidia amb la festa de Balsareny, ha vingut molta gent”, assegurava l’alcalde, que afegia que potser no hi havia hagut tants animals com en edicions passades. En concret, hi va haver una vintena de carruatges i una trentena d’animals. En total, una seixantena d’animals, xifra que en anys anteriors havia arribat a la vuitantena.

Noticia publicada a El 9Nou el 8 de febrer del 2010